Müşteri Hizmetleri02663721240-05388423420

Hoşgeldiniz. Bugün

Duvar Nasıl Temizlenir ?

Ana Sayfa » Blog » Duvar Nasıl Temizlenir ?

Evimizde en az kullandığımız, en az el değen yerler duvarlar olsa da aslında toz, is, kalem-boya izi, yağ lekesi gibi etkenler yüzünden sıklıkla kirlenmektedir. Duvarların temizliği sağlıklı ve ferah bir ortam için belirli aralıklarla yapılması gereken bir işlemdir. Duvarları düzenli olarak temizlemek kalıcı lekelerin oluşmasını önleyecektir.

Evimiz ister sobalı olsun ister kaloriferli, duvarlarda oluşacak is lekelerinin önüne geçemeyiz. Trafiğin yoğun olduğu caddelerde oturanlar duvarların nasıl bu kadar hızlı kirlendiğine anlam veremezler. Yaratıcı çocuklar eserlerini en çok duvarlarda sergilemekten hoşlanır.

Duvar nasıl temizlenir?

  • Temizliğe önce elektrik süpürgesinin fırçalı ucu yardımıyla duvarların tozunu süpürerek başlamak işimizi kolaylaştırır. Böylece duvardaki mevcut tozun ıslak bez ile duvara yayılmasını engellemiş oluruz. Ardından ıslak mikrofiber bez ve aşındırıcı (çamaşır suyu vb.) olmayan deterjanlı su ile duvarları silebiliriz. Deterjan olarak sıvı arap sabunu kullanmak duvarlara vereceğimiz hasarı önleyecektir. Son olarak temiz su ile durulayıp, kurumaya bırakıyoruz.

Dikkat:Islak bezle temizliğe başlamadan önce, duvarların silinir olup olmadığını kontrol etmek amacıyla duvarınızın en az görünen bölgesinde deneme yapmak, bizi temizlik sonrası kötü bir görüntüyle karşılaşmaktan kurtarır. Eğer beze boya lekesi çıktıysa, duvarları boyatmak daha doğru bir yöntem olacaktır.

  • Duvar temizliğinde pratik yöntemlerden biri de kaynar su dolu kovayı odanın ortasına bırakarak duvardaki kirlerin yumuşamasını sağlamaktır. Bunu yaparken camları ve oda kapısını kapatmamız gerekir. Bu yöntem duvarların temizlenmesini kolay hale getirir. Odada buharı sağladıktan sonra çok bekletmeden ilk anlattığımız yöntemdeki gibi duvarları silerek temizliği tamamlayabiliriz.
  • Mobilya ya da kalem izlerini temizlemek, tozlanmış duvarları silmek kadar kolay değildir. Bu durumda önce lekenin küçük bir yerinde deneme yapmak doğru olur. Sıcak su içine bulaşık deterjanı karıştırarak yumuşak bir sünger yardımıyla bazı lekelerin çıkmasını sağlayabiliriz. Fakat lekelerin eski ya da yeni oluşu, boyanın türü lekenin çıkmasında etkendir. Temizlik spreyleri, karbonatlı su, sirkeli su gibi yöntemleri deneyerek boyayı çıkarmamız mümkün.
  • Eğer duvarlarımızda yağ lekesi oluşmuşsa; su kovasına bulaşık deterjanı ve az miktarda yağ çözücü ekleyerek, yumuşak bir bez ile duvarları silmek yağların kolay çıkmasını sağlayacaktır.
  • İsli duvarları temizlemek ise en yorucu olanıdır. Boya lekesi, yağ lekesi ya da tozları temizlerken lokal (bölgesel) uygulama yapmak mümkündür. Ama is lekesi duvarların büyük bölümünü kapladığı ve sildikçe yayılacağı için odanın bütün duvarları tavandan zemine kadar temizlenmelidir. Bunun içinde yine su-arap sabunu, su-bulaşık deterjanı ya da su-sirke karışımlarını kullanabiliriz.
  • Bu uygulamaları evin konumu ve durumuna göre belirli aralıklarla yapmak lekeleri kalıcı olmaktan çıkaracak ve temizlik işimizi kolaylaştıracaktır. Uzun süredir silinmeyen duvarlar, çıkmayan kalıcı is ya da boya lekeleri için profesyonel duvar temizliği hizmeti alabiliriz.

21 Mart 2016