Müşteri Hizmetleri02663721240-05388423420

Hoşgeldiniz. Bugün

Halı Yıkama Fiyatları nı belirleyen faktörler

Ana Sayfa » Blog » Halı Yıkama Fiyatları nı belirleyen faktörler

Halı Yıkama fiyatları nı etkileyen faktörler nelerdir?

Bölgemizde bulunan her halı yıkama firmasının halı yıkama fiyatları diğerleri ile farklılık göstermektedir. Bu durumun sebepleri firmalara göre farklılık göstermektedir.

Halı yıkama tesisinde bulunan makineleşmeye göre fiyat farklılıkları olabilmektedir. Örneğin Tam teçhizat bir işletme 6 tl ye yıkamakta iken teçhizata sahip olmayan bir işletme 4 tl ye yıkayabilir. Bunun sebebi işini gerektiği gibi yapmaya çalışan bir firmada otomatik halı yıkama makineleri, toz alma makineler, hav alma makineleri gibi bir halı yıkamacı da olması gereken tüm makinelere sahip olan bir işletmenin personel ve teçhizat maliyeti arttığı için 4 tl gibi bir rakama halı yıkaması yapamaz.

Bir diğer etken ise halı yıkama işlemleri için uygulanan halı yıkama deterjanlarıdır. Ucuz yıkama yapan firma mutlaka burada kaliteli bir deterjan kullanmamakta ve maliyetini düşürmektedir. Kaliteli halı yıkama firması nın kullandığı deterjan örneğin 20 litresi 200 TL iken ucuz yıkayan bir firmanın deterjanı 60-80 TL yi geçemez. Ucuz ürün kullandığı gibi açığı kapatmak için mutlaka bol miktarda hipo yani çamaşır suyu kullanarak halınıza ileri zamanları için zarar vermektedir.

Başka bir etken ise kaçak çalışmadır. Çoğu ucuzcu halı yıkama firması vergi kaydı bile yoktur. Merdiven altı halı yıkamacı dediğimiz tarzda çalışmakta ve böyle bir durumda yıkamasını yaptırdığınız halıların başına birşey geldiğinde gidebileceğiniz herhangi bir şikayet noktası bulunmamaktadır. Yasal olarak olmayan bir firmayı yasal olarak nasıl suçluyabileceksiniz ki. Sadece yapacağınız vergi dairesine şikayet etmekten ileri gidememektedir.

Değerli Edremit Halkı. 1 lira 2 lira ucuz olsun diye yıkamaya verdiğiniz halıların nasıl yerlerde yıkandığını umarım hayal etmişsinizdir. Aslında daha çok sebep var ama bunlar sayfalarca olabilir. Siz siz olsun Halı yıkama yaptırmadan mutlaka düşünün.

Edremit Halı Yıkama

21 Aralık 2020

İlgili Terimler :